Margareta på G

Vem är då Margareta G?
Margareta G - Avsändare MargaretaEtt slitet uttryck kan tyckas men G står i första hand för mitt efternamn som börjar på dito. Att vara på G betyder mycket i mitt liv. Det står i alla fall för det positiva som händer och sker runt i kring mig, igår, i dag och förhoppningsvis i morgon. 

En administratör med bred kompetens som samtidigt gillar skrivandet men framförallt att fota. Ungefär 11,9 % av veckans timmar arbetar jag med siffror, den övriga tiden är jag fri att spendera i princip hur jag vill. Några procent till arbetar jag med andra administrativa uppgifter inklusive en hel del siffror, men den tiden är fri och förläggs ganska koncentrerat någon dag i månaden.

Fotande som är en stor passion har också fått mig att se på omgivningen och framförallt naturen på ett annorlunda sätt. Jag ser saker och lägger märke till små detaljer som jag inte gjort tidigare.

Att se en bild och återspegla den i någonting nytt genom kombinationen av min fotografering och bildredigering  ger mig hela tiden nya kreativa idéer som jag försöker förverkliga och utveckla  både på egna och andras initiativ. 

Layout, fotografering, datorgrafik och marknadsföring är några av de intressen jag försöker kombinera på olika sätt. Fram till idag har jag arbetat mycket med att utveckla min fotografering ett steg längre, genom att på olika sätt med pensel och andra ritverktyg måla om dem i datorn och göra nya illustrationer av dem.  

Fotografering är något som jag verkligen brinner för och i mitt liv gäller uttrycket ”Inte utan min kamera” . Min amatörfotografering utvecklas på det sättet att jag mer och mer törs gå utanför ramarna samtidigt som jag lär mig mycket varje dag.  

Jag har under hösten 2007 sammanställt ett dikthäfte ”Vårrus och midvintersömn” med dikter av en kille som heter Patrik Boss och bor i Knivsta utanför Stockholm. Grafisk form och bildillustrationer tillkommer mig och det har varit otroligt roligt att ha fått chansen att göra detta. Speciellt när dikterna är så underbara som de är. Jag kan verkligen rekommendera den som en fin gåva. Det är bara att höra av sig om du är intresserad. Initiativtagare till detta dikthäfte är Birgitta Fredriksson i Linköping. Hon driver ett företag som heter Synvändan AB. Jag får nog chansen att återkomma mer om Synvändan AB och då speciellt ägaren med hennes fantastiska drivkraft.  

Mina kunskaper är hyfsat goda i ett flertal mjukvaruprogram och idag håller jag på att förkovra mig i Adobes program. Framförallt ska jag försöka lära mig att klara av Dremweaver CS3 behjälpligt. Jag lär mig genom ”learning by doing” så det tar ju sin lilla tid, men trägen vinner.  Jag har utformat enklare hemsidor i Frontpage tidigare. Det vill jag fortsätta göra men nu i Dreamweaver.  

Jag är intresserad av språket och hur vi på olika sätt kommunicerar med varandra. Det är den största anledningen till att jag skriver denna blogg. Jag har en förkärlek för böcker med tänkvärda ord, citat, talesätt, humor och böcker om svenska språket. Jag sträckläser dem inte utan använder dem mer som uppslags- och idéböcker.  Jag skriver mycket och långt, som kanske märks redan i den här presentationen.

Service och positivism viktiga i livet, utan dessa två fungerar inte entreprenörskapet som vi alla bör bära inom oss oavsett om vi är företagare eller arbetstagare, privat eller professionell.  Marknadsföring är A och O i allt som ska säljas, allt går att sälja med mördande reklam som det skrivs och sägs. Det skriver jag absolut under på för med marknadsföring går det att synas, höras och finnas.

Genom min blogg kommer du inte att hitta någon klart röd tråd, kanske lite ljust rosa, eftersom jag inte vet vad jag kommer att skriva om. Det jag däremot vet, är att jag kommer att skriva det som far i mitt huvud för stunden och vad som hänt under dagen eller vad jag planerar, det kan bli mycket och av vitt skilda ämnen. En sak till är att mina foton och illustrationer kommer att finnas med i allt, självklart kommer jag att använda andra foton som jag har tillgång till vid behov. Allt mitt eget material är självklart min egen copyright och det får inte någon använda utan mitt medgivande.

I mitt liv ser jag inte heller någon röd tråd förutom att jag nu lever för att må bra och njuta av det som sker just här och nu. En målsättning med allt har även jag, men det målet är inte färdigstrukturerat och egentligen hoppas jag att det aldrig blir det till 100 % för då  missar jag kanske en massa bra idéer på vägen. 

Margareta på G – innanför isbilden av mig klappar ett varmt hjärta

Efter att jag skrev denna presentation är jag nu med två stycken – Avsändare Margareta sår man ett frö tror man på framtiden. och min fotoblogg Bildgatanbilden i focus med mig bakom kamera och dator.

Annonser

Responses

 1. Hej!

  Jag läste i din fina presentation av dej själv, att du gillar att skriva. Varför inte vara med och skriva ett kapitel i min Bloggroman ”Vi möttes på ICQ”?

  Jag har skrivit kapitel 1 och så är tanken att någon annan skrivglad person skall skriva kap 2, och jag kap 3 osv.

  Titta gärna in och säj vad du tycker i en kommentar, och om du vill vara med och skriva kan du ju tala om det snarast. Det är ej någon annan som har känt sej hågad ännu. Jag, om ingen säjer nått annat snart, kommer att skriva kap 2.

  En skön ny vecka önskar jag dej!

  Irene

 2. Irene – Visst gillar jag att skriva och om du ser på min blogg så är det oftast både långa inlägg och många långa kommentarer.

  Däremot har jag nog aldrig funderat att skriva i romanform, har nog inte talangen. Jag ska i alla fall kolla lite mer på din sida och fundera i veckan om jag törs ta den utmaningen, om det är ok så återkommer jag till dig senast fredag.

  Lite provskrivande kan jag göra och sedan får jag se hur det känns. Mitt typ av skrivande är mer ett utlopp för dagens tankar och allt annat som kommer över mig för tillfället.

  Jag snabbtittade och ser att du skriver från Göteborg och det blir direkt lite svårare, kanske. Jag har varit mycket i Göteborg i mitt tidigare liv och älskar staden, men kan den inte.

  /Margareta G

 3. Vilken fin presentation! Jag har inte läst den tidigare – jag tycker det ger en fin dimension till din blogg och dina fina bilder!

 4. Irrönan – Om jag ska vara ärlig och det ska jag ju så kommer jag faktiskt inte riktigt ihåg vad jag skrivit, måste gå upp och läsa själv sedan. =) Det kanske behövs några ändringar och uppdateringar. Tack i alla fall.

  /Margareta G

 5. Tjena!

  Fin blogg du har och jättebra att du länkar till Marschen för tillgänglighet. Men din länk är tyvärr inte helt optimal. Föreslår att du ändrar den från http://www.marschen.se/viewpage?page=1 till bara http://www.marschen.se. Det hjälper marschens sökmotorsranking. Tack på förhand!

  Roger

 6. Roger – Tack och jag har ändrat länken. Jag skriver en hel del om det jag reagerar över och tillgänglighet är ett ämne som kan bli hett i min hjärna. Jag har skrivit några inlägg om sådant jag har reagerat över och som känns viktigt för mig. Jag skulle kunna skriva spaltmeter men tyvärr är inte min bloggtid det som upptar så stor del av mitt liv och jag vill skriva så mycket.

  /Margareta G

 7. Tack för den snabba ändringen! Bra att du reagerar över (o)tillgängligheten. Den genomsyrar Sverige som surt regn och förpestar varje dag för dem den drabbar i form av utestängning och diskriminering. Det blir en ny marsch för sjunde året i rad den 13 juni eftersom otillgänglighet fortfarande inte är diskriminering i juridisk mening. Man vill så mkt i livet som inte blir mer än en önskan, en idé, en tanke. Du gör mer än vad de flesta andra gör, så känn inget dåligt samvete.

  Roger

 8. Roger – Jag upplever ju ofta den här otillgängligheten eftersom jag har flera nära vänner som på ett eller annat sätt är funktionshindrade. Det är många små detaljer som andra inte förstår eller inte vill förstå. Jag har hört och sett så mycket som gör att jag blir så frustrerad av all inskränkthet. Att bara skriva ner det människor i min omgivning sagt eller reagerat på skulle kunna uppfylla mycket av min tid samtidigt som jag skulle vara tvungen att ”namnge” dem och det är inte i mitt intresse. Däremot kan jag påverka och få dem att förstå om det är mina vänner.

  Jag är inte tillräckligt insatt i hur arbetet för marschen går till, men det är synd att marschen inte går av stapeln i Luleå, här finns otroligt mycket att göra inom alla områden både hos kommunern, bostadsbolagen, företagen och även att ändra inställning hos medborgarna. Jag tänker inte dagligdags på tillgängligheten däremot ser jag ofta när det som du skriver är otillgängligt.

  /Margareta G

 9. Ok, då förstår jag. Du passar in i vad marschen säger om att otillgängligheten inte bara drabbar personen som själv har funktionsnedsättningen utan barn, föräldrar, makar, pojk- o flickvänner, vänner, arbetskompisar, etc, etc, etc. Otroligt att det ska krävas personlig erfarenhet för att förstå det!

  Vem/vilka som helst kan arrangera en marsch på sin ort, förutsatt att man uppfyller kraven som marschen nationellt ställer:
  – Att den lokala marschen anordnas samma dag: lördagen den 13 juni 2009.
  – Avgång helst samma tid: 12.00
  – Syftet med marschen är kravet på att Sverige ska införa en lagstiftning som klassar otillgänglighet som diskriminering av människor med funktionsnedsättningar.

  Du kan läsa mer om hur man går tillväga här:
  http://www.marschen.se/viewpage.php?page=500

  Vi har tyvärr inga engagerade i vårt nätverk i Luleå än. Du och dina kompisar kanske vill bli de första? ;)

  Roger

 10. Roger – Jag kan förstå att människor som genom erfarenhet får mer kunskap och självklart insyn i saker och ting som andra aldrig får. Genom erfarenhet skaffar jag mig samtidigt kompetens, men visst borde det vara självklart för alla att inse att de inte är bara vi utan funktionshinder som ska leva lika bra i samhället.

  Jag reagerar självklart på ett annat sätt än någon som aldrig har haft problem. När jag ser och hör hur människor blir behandlade reagerar jag nog snabbare än en som läser något i tidningen och ”bara” tycker att saker och ting är hemskt. Sedan finns det alltid idioter, bokstavligt talat.

  När jag skrivit inlägg om tillgänglighet och inskränkthet har det handlat om personer i sådana ställningar som genom sitt arbete borde ha kunskapen, om inte så borde de skaffat den och inte agera på det sätt som de genom sin ”makt” i jobbet gjort. Jag tycker att det är värre när myndigheter, bostadsbolag, offentliga verksamheter inte har vad som borde krävas i kompetens och kunskap.

  De ”vanliga” medborgarna måste få upp ögonen genom exempelvis olika insatser som till exempel ”marschen mot tillgänglighet” samtidigt som media måste uppmärksamma problemen hela tiden. Blir du inte uppmärksammad och lever i din egen lilla bubbla tar du inte till dig de hinder som finns för andra.

  Sedan tror jag faktiskt att den värld vi lever i skapar så många inskränkta människor. Har du inte den minsta empati för annat än det som gynnar dig själv så kommer alla de där dumma uttalanden och ageranden från människorna alltid att finnas och skapa motsättningar.

  Jag ska läsa mer på er hemsida senare. En sådan där insats kräver en hel del planering och jag har ingen erfarenhet av något sådant, men självklart ska jag läsa och se vad som skulle kunna planeras till nästa år. De får väl bli lulebor, mina vänner när statskottet går =).

  /Margareta G

 11. […] Margareta G som nu har varit klart på fisketurer för den här gången, i morgon är det val och därför går färden västerut och på måndag är det jobbvardag igen och hejdå till lugnet i Forsnäs. […]

 12. […] Margareta G som gillar svartvit och som den vintermänniska jag är – enligt alla färganalyser – passar jag i svart men ju äldre jag blir, desto mindre ska svart finnas mot ansiktet. Stuggarderoben ökar hela tiden, ju mer jag rensar hemma. Snart får det blir sista sortering här också. […]

 13. […] Margareta G […]

 14. […] Margareta G […]

 15. […] /Avsändare Margareta […]

 16. […] Margareta G som nu sitter här på natten och är hur pigg som helst, våra gäster har precis åkt och det är lite mörkare nu på kvällarna, jag har till och med fått tända ljus i kväll – hur mysigt som helst. […]

 17. […] Margareta på G […]

 18. […] Margareta G som för första gången lämnar texten därhän och låter betraktaren avgöra. […]

 19. […] /Avsändare Margareta  […]

 20. […] /Avsändare Margareta  […]

 21. […] Margareta G som sitter vid datorn och väntar på att elden i bastukaminen snart har värmt upp till ett skönt bastubad. Det blir mest varje kväll i stugan och idag efter en utflykt på cykel är det behövligt. […]

 22. […] Margareta G som egentligen protesterade mot temat eftersom jag precis tagit semester från siffror för ett tag. […]

 23. […] Margareta G som hoppas att de komer tillbaka till hyresholken nästa år. […]

 24. […] Margareta på G […]

 25. […] /Avsändare Margareta  i stugan i Forsnäs […]

 26. […] /Avsändare Margareta  […]

 27. […] /Margareta G som har fotat mycket vatten både den stillsamma älven som flyter och ger speglingar från naturen till den vilda brusande forsen. Här är det Luleälven som för en gångs skull visar sig från den blåsiga sidan i Laxede alldeles i närheten av stugan i Forsnäs. […]

 28. […] Margareta G som fortsätter att njuta av hur vattnets magiska rörelser och formationer kan ge fantastiska mönster och färger. […]

 29. […] Margareta G som skrivit lite om dagen och ger en hel del länkar till mer information om besöksmålet  – Från gammal kultur … […]

 30. […] Margareta G som förevigat och stämplat den här nära personen när han ankommer till Luleå tågstation idag klockan 11:10 – vem? Läs mer hos Avsändare Margareta i – “Han kom …” – […]

 31. […] Margareta G som kanske med inspiration av temat lägger ut lite fler bilder för, bär bär – kan ju också vara något för temat? […]

 32. […] Margareta G som är nöjd över en fantastiskt fin dag […]

 33. […] /Avsändare Margareta   åter i stugan i Forsnäs […]

 34. […] /Margareta G […]

 35. […] Margareta G som har ett liknande foto men i original i “Konsten att steka ägg” […]

 36. […] Margareta G som har sett fredagsfärger hos flera och tänkte haka på en gång men ser nu när jag ska länka att lila och gul var förra fredagens färg, men eftersom det inte är upplagt någon ny ännu så kör jag på den. Jag brukar vara sen ibland med upplägg, men så här sen reaktionsförmåga =) […]

 37. […] /Avsändare Margareta   åter i Luleå […]

 38. […] Margareta G som själv bott i ett rött hus med vita fönsterkarmar och luckor, trots att jag inte fyllt hundra ännu. […]

 39. […] Margareta G som för en gångs skull har ett färdigt nyfotat foto som passar som grenen i kvisten  i veckans tema. […]

 40. […] Margareta på G […]

 41. […] Margareta G som skulle kunna legat bland blommorna och fotgraferat hela dagen men det fanns två hinder – jag hade goda vänner med mig och lite social behövde jag vara, samtidigt som vädret var en aning blött med småduggande mellan varven. Jag vet att jag inte är gjord av socker men kläderna var inte direkt lämpade för krypande i det våta gräset. […]

 42. […] Margareta G som säkert skulle kunna ha ett dagligt foto med sten och vatten – har visst fotat en del genom åren. […]

 43. […] Margareta G som än en gång i sommar är nöjd över en fin och trevlig dag i underbar miljö. […]

 44. […] /Avsändare Margareta   med frestelserna i Linköping […]

 45. […] /Avsändare Margareta   var jag än är i världen kan jag finna mina leksaker från barndomen […]

 46. […] /Avsändare Margareta   som hittat illustrationer till ett flertal olika teman här i Linköping […]

 47. […] /Margareta G som nu har lagt mitt första bidrag i veckans fönster, men jag är ju ganska sporadisk i mina deltagande beroende på tid och övriga engagemang. […]

 48. […] Margareta G som har fotat lite änder men nu är det ett antal år sedan. Det beror nog på at de är så lätta att hitta speciellt när det finns en ankdamm i stan, inte bara en utan även fler men av annat slag. […]

 49. […] Margareta G som tänker lägga ut ytterligare två inlägg med mina fåglar. […]

 50. […] Margareta G som strax kommer med huvudnumret i fågeltemat. […]

 51. […] /Margareta G som har fotat några vackra fönster i Skänninge hos dem vi besökte under en av marknadsdagarna, mitt i smeten för smet eller ett myller av människor från 4 000 invånare till minst 120 000 under två dagar.  Kolla in bilden över folkvimlet. Jag hade gärna besökt Skänninge när det var lite mindre människor i farten, det var ganska meningslöst att gå runt på marknaden, inte mycket jag såg av gatustånden. […]

 52. […] Margareta G som i dagens fototriss öppnar för en bra natur genom djuren på bete. […]

 53. […] /Margareta G som nu har ett till fototema att delta i när jag är inspirerad. […]

 54. […] /Margareta G som har fotade de smala fönstren under en längpromenad i fjol. […]

 55. […] Margareta G som utan dessa kan känna sig ganska vilse i stugan trots att de inte används alltför flitigt men känslan av att veta – de finns där om jag behöver dem. […]

 56. […] /Margareta G som inte har varit uppkopplat mycket mot cybervärlden i veckan, efter en datorkrasch och mycket arbete har jag nu äntligen fått tillfälle att lägga upp  veckans porttema, får se vad jag hinner innan andra engagemang tar vid. Förra veckan fick jag veckans kram av Hedvig på tankeboken för min port och mina får, det var trevligt med uppskattning. […]

 57. […] /Avsändare Margareta   som skickar i väg den vassaste rosthälsning till alla som inte tänker när de lämnar efter sig så här och det är inte sällan jag ser det. […]

 58. […] /Avsändare Margareta   som i alla fall tycker att de ser smakfulla ut trots att jag inte fick ihop någon krusbärskräm av skörden. […]

 59. […] /Avsändare Margareta   som ser några likheter i frisyren med denna papillon, lite strån som flyger och far i ansiktet hela tiden. […]

 60. […] /Avsändare Margareta   som är lika besviken som du över att nallen inte står där och tittar snällt på oss. […]

 61. […] /Margareta G som för en gångs skull har lagt upp ett färdigt inlägg innan jag ens får publicera det. […]

 62. […] Margareta G som garanterat kommer att lägg upp vatten och mycket vatten lär det bli i mina inlägg. […]

 63. […] Margareta G som är glad att det inte är Sankte Pers port jag var tvungen att gå igenom, har inte tid med det just nu, när jag hoppas att få gå genom och beundra så många fler innan det är dags för den porten. […]

 64. […] /Margareta G […]


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: